SOCIAAL EN DUURZAAM DOOR ATTIBASSI BENELUX

 

Duurzaamheid wordt nagestreefd door waarde te creëren voor alle betrokkenen, van koffieteler tot eindgebruiker. Sociale duurzaamheid is gebaseerd op individuele groei en zelfverwezenlijking. En duurzaamheid van het milieuten slotte is gebaseerd op respect voor de planeet, bijvoorbeeld door gebruik te maken van herbruikbare verpakkingen en milieuvriendelijke methoden. Bescherming van het ecosysteem is voor Attibassi een integraal onderdeel van duurzame excellentie.

Attibassi bedrijf stimuleert en ontwikkelt niet alleen milieuvriendelijke teeltmethoden op de plantages, maar werkt er ook hard aan om het effect van het productieproces op het ecosysteem te beperken. en de verspreiding van het agronomische technieken gepromoot die een gering effect hebben op het milieu. Denk hierbij aan beperking van het gebruik van water voor het wassen van de koffie, de beste systemen voor het verwerken van afvalwater, het planten van inheemse bomen om schaduw te creëren voor de koffieplanten en beperkt gebruik van synthetische producten.

In Bologna, waar de beste Arabica koffiebonen ter wereld worden getransformeerd tot de weergaloze Attibassimelange, heeft het bedrijf aanzienlijk geïnvesteerd om het milieueffect van de bewerking te minimaliseren. Zo garanderen we dat de uitstoot van de brandingsfabriek in de atmosfeer minder dan de wettelijke limieten. Bovendien is onlangs een project voltooid voor het terugwinnen van warmte die zich ontwikkelt tijdens de branding. Met deze warmte wordt water verwarmd dat bestemd is voor de verwarmingsinstallatie van het bedrijf.